marți, 26 aprilie 2011

Insuficient

Teama de insuficient sau ura pentru suficient?

teama pentru suficient:- nu esti suficient de destept, de brunet, de amuzant, de copil, de matur de aproape, de departe, de iubit, de urat, chiar de placut...mereu esti insuficient de...

si chiar daca ai fi suficient n-ar fi multumitor. inca din gimnaziu, suficient era mai aproape de insuficient decat de bine, si chiar si cu bine era o problema, nu era foarte bine. suficienta e compensarea in cel mai mic grad.

oricum tot elefantul de pe creierul omenesc e concretizat in nevoia de perfectiune. de ce e marul perfect? nu e sefra, are codita, codita e pentru mar, imperfectiunea, si totusi marul e perfect.

asa e si cu insuficienta si suficienta si totusi ne macina, ne creeaza complexe greu de remedia.

frica de insuficienta, nu e la fel ca orice frica. nu-ti da fiori, nu te face sa-ti invingi temerile, nu te face sa simti fiecare particula din corp. frica de insuficienta te distruge... ar putea deveni un fel de fobie "insuficientofobie"...probabil majoritatea am suferi de asa ceva.

si totusi? ce faci ca sa nu mai simti insuficienta?

5 comentarii:

  1. Acest post al tau mi-a amintit de o vorba care mi-a placut enorm..si cred eu ca se potriveste intr-o oarecare masura post-ului :

    "I'm far from perfect, but i will be perfect for that imperfect someone who is perfect for me"

    :)Interesant blog-ul!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai scrie mai scrie mai scrieee!
    That should do, for a start.

    Pe bune :( Aprilie - August. Quite a gap

    Huuugs, all the best

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ar trebui cautata suficienta, chiar daca lacunele sunt mari.

    RăspundețiȘtergere