luni, 22 martie 2010

fac ce pot si cat pot.

Fiecare face ce poate si cat poate. Cand nu mai poti, te opresti, respiri si cauti disperat cea mai apropiata priza pentru a te incarca.
In viata alegi. Cand alegi cunoasterea, renunti voit la fericire. Singurul mod in care le poti impaca pe amandoua este echilibrul. Ar fi probabil o forma de echilibru ideal, dependent de orice gest si orice gand al tau.
O cale spre fericire este negarea vointei. Poti fi fericit negandu-ti vointa. Prin negarea vointei, nu-ti mai faci planuri, nu-ti mai bati adanc in cortexul tau idealuri pentru ca ai déjà suficient de multe gauri, echivalentul idealurilor neimplinite din cauza limitei conditiei umane. Poate ajungi in momentul in care o sa eziti in a mai bate un cui de teama ca numarul gaurilor sa creasca si sa-ti fie furate gandurile ori ca cineva sa se strecoare pe nesimtite prin ele in capul tau si tu nu vrei asta pentru ca, ultima data, persoana care s-a mutat In capul tau a lasat o gaura imensa fata de orice alta gaura facuta de indiferent de ce fel de cui.
Initial, te consolezi cu gandul ca acele gauri nu sunt suficient de mari pentru ca o mana sa-ti poata fura vreun gand, dar apoi realizezi ca gandurile pot fi sorbite, pot fi inspirate.

6 comentarii:

  1. interesanta ideea cu gaura:-?si poate fi facut nu numai in cap!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Cand alegi cunoasterea, renunti voit la fericire." Singurul mod in care le poti impaca pe amandoua este echilibrul.

    Mi se pare un fel de contrazicere.Ori renunti,ori le echilibrezi?
    Oricum,nu cred ca alegand cunoasterea renunti la fericire,ci cred ca tocmai prin intermediul ei descoperi fericirea:)

    Numai bine!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu se refera la fericirea pe care ti-o aduce cunoasterea, ci fericirea simpla.

    multumesc! de asemenea!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt toate numa teorii...cand defapt nu suntem in stare sa ne descurcam cu propriile vieti.
    nu mai vreau sa fiu bolnava.

    RăspundețiȘtergere
  5. Scrii haotic asa, dar destul de interesant :). Imi place mult titlul blogului.. cred ca printre putinele cu ceva "fericire". Sper sa ne citim in continuare cu bine :*

    RăspundețiȘtergere