sâmbătă, 10 aprilie 2010

cand faci curatenie generala

Atunci cand faci curatenie in casa. Ma refer la curatenia generala, curatenia aia cu stersul geamurilor pe ambele parti, scuturat covoare, sters parchetul, aruncat ce nu mai trebuie, gasesti o gramada de lucruri care fac parte din “acu’ cativa ani” si care te obliga sa te duci in timpul lor.
Regula de aur: De Paste si de Craciun faci curatenie generala in toata casa.(din fericire curatenia de Paste coincide cu cea de primavera)
Ca si cel putin jumatate din lume, am ajutat si eu la curatenie si am dat peste :
- Figurinele de la Kinder. Stiti voi, pe “vremea noastra”, oul kinder era o ciocolata subtire in forma de ou care avea o chestier galbena ca o capsula inauntru si in care se afla o jucarie. Tin minte ca foloseam cele doua capete ale capsulei pe post de telefon, legam un capcat de sfoara sau sarma, nu mai stiu sigur, la cele doua capete, mai luai un om disponibil si va jucati “de-a telefonul” , unul intr-o camera si celalalt in alta sau la o distant suficienta firului sa se intinda la maxim.
- Carticelele cu povestile walt Disney. Doamne cat iubeam cartuliile alea, erau comoara mea, nu mai avea niciun prieten de-al meu asa ceva, iar eu eram tare mandra de acest lucru.
- Rochita mea preferata. Era ciudat cum de imi placeau rochiile, dar nu ma jucam cu papusi si intotdeauna cand ne jucam “de-a ceva” eu eram un erou si nu o eroina(exceptand-o pe Xena- toate am fost Xena si toate aveam cate o sabie).
- Prima mea jucarie. Era un mos Craciun, cu niste nasturi inlocuind ochii pe care eu il botezasem “mos ene”.
- Prima mea jucarie cu baterii. Era revolutia jucariilor de pana atunci. Era un urs cam de 30 de cm, crem cu un papion rosu la gat, urs care isi misca maxilarul in timp ce canta.
- Caietele din clasa I, pline de bastonase si liniute.
- Abecedarul
- Testele din clasele 1-4 de la matematica si romana.(se pare ca ai mei chiar pastreaza tot)
- Colectia mea de dopuri. (aveam o pasiune pentru asa ceva, ba chiar le dadusem nume fiecarui dop, si le numerotasem ca sa nu le incurc, iar pe o foaie scrisesem in dreptul fiecarui dop cate un nume, dupa ce am terminat cu derivatele cuvantului “dop” (dopisor, dopulet, dopica, dopita,…), am folosit numele prietenilor mei.
- Prima mea pereche de role de acum 11 ani. Erau din acelea cu roti de plastic, verzi cu negru.
- Colectia mea de dinti. ( Da, am toti dintii acolo. E ciudat, dar credeam ca o sa cada la nesfarsit si voiam sa vad care este numarul maxim de dinti care imi pot cadea.)

 Ar trebui sa fac curatenie mai des.

6 comentarii:

  1. ai mai...si mie imi placeau cartile Walt Disney...hmm si aveam colectia de abtibilduri cu Xena eram =P~dupa ele...si oul kinder ,ooo da:X.
    e frumos sa faci curatenie prin amintiri...sa cureti,dar sa nu arunci!sa le pastrezi vii in suflet8->

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bune erau Kinder=p~!
    Aveam si eu carti de la Disney. Tin minte ca aveam cu Pocahontas si nu mai stiu:-?.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce funny esti:D nu pot sa cred ca eu am confundat o vreme blogul tau cu al altcuiva...:P rusine sa imi fie!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) e-n regula, ma bucur ca s-a clarificat:))

    RăspundețiȘtergere
  5. haha foarteee tare :)) eu nu prea mai am multe din lucrurile vechi :(.. şi observ că noi ne dorim din ce în ce mai mult să revenim la clipele de copilărie, am observat lucrul ăsta mergând din blog în blog.. adevăru' e că pe vremurile astea ţi-ai dori să fii oriunde altundeva, dar nu aici...

    RăspundețiȘtergere
  6. ha :) curatenie..
    un lucru de care sunt obseedat..
    =))
    da imi place curatenia..
    asa e cand stai singur de 5 ani
    ;))

    RăspundețiȘtergere